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Sais-tu pourquoi-- papy a les cheveux blancs? (Sais-tu pourquoi)
Par Dominique Galiana. 2007
Pour aider les parents à satisfaire l'insatiable curiosité des enfants sur les petits mystères de la vie et du quotidien,…
chaque titre de cette collection regroupe une vingtaine de réponses à autant de questions scientifiques, regroupées sous six thématiques: Je voyage dans l'espace - J'observe mon corps - Je traverse les saisons - Je fais la cuisine - J'aime les animaux - Je découvre la science. Années 1-3. 2007.Rouge tomate
Par Marie Wabbes. 2004
La "pomme d'or" dans tous ses états, de sa culture à notre assiette. Accompagnés de rougeoyants croquis à l'aquarelle, on…
y présente dans un langage très simple, ses différentes variétés, les plats traditionnels dans lesquels elle s'intègre, ainsi que les condiments, conserves, produits de consommations, etc. Du gai-savoir appétissant! Années 1-3. 2004.Our food: a healthy serving of science and poems
Par Grace Lin, Ranida McKneally. 2016
L'aventure de la pomme de terre (Découverte benjamin ; #18)
Par Raphaëlle Brice. 2005
La nature en danger (Questions-réponses, 6/9 ans ; #34)
Par Sean Callery. 2008
Sous la forme d'une trentaine de réponses à autant de questions, cet album invite à comprendre les enjeux climatiques auxquels…
la planète est confrontée. Années 1-3. 2008. Titre uniforme: I wonder why there's a hole in the sky?Kids cooking without a stove: a cookbook for young children
Par Aileen Paul. 1975
I want to go green!: but what does that mean?
Par Jill Dunn. 2011
10 idées écolos: aujourd'hui, je protège ma planète (Album Illustre Ser.)
Par Claude Cossette, Mélanie Walsh. 2010
Ce magnifique album interactif propose dix gestes verts que les enfants peuvent facilement poser à chaque jour. Une façon simple,…
efficace et amusante d'encourager les jeunes à apprendre comment devenir des adultes avisés et respectueux de l'environnement. -- 4e de couv. Titre uniforme: My green day.C'est ma nature! ((C'est ma planète : mes premiers albums citoyens).)
Par Alain Chiche. 2008
"C'est ma Nature ! La planète où j'habite est aussi à moi ! Je fais attention à ne pas l'abîmer…
: c'est ce que j'ai de plus précieux, de plus beau ! La Nature, c'est notre trésor à tous. La Nature, c'est la vie". -- 4e de couv.Pouah! les déchets ((Protège ta planète).)
Par Núria Jiménez, Empar Jiménez, Rosa Maria Curto, Annick Lalucq, Christine Barozzi. 2010
Wouh! l'air ((Protège ta planète).)
Par Núria Jiménez, Empar Jiménez, Rosa Maria Curto, Annick Lalucq, Christine Barozzi. 2010
Splash! l'eau ((Protège ta planète).)
Par Núria Jiménez, Empar Jiménez, Rosa Maria Curto, Annick Lalucq, Christine Barozzi. 2010
The brilliant deep: rebuilding the world's coral reefs : the story of Ken Nedimyer and the Coral Restoration Foundation
Par Kate Messner, Matthew Forsythe. 2018
Looks at the life of the coral restoration pioneer Ken Nedimyer, from his early fascination with the ocean to his…
ongoing efforts to save and rebuild the world's coral reefs. Grades K-3. 2018.Plants feed me
Par Lizzy Rockwell. 2014
PB&J hooray!: your sandwich's amazing journey from farm to table
Par Janet Nolan, Julia Patton. 2014
"PB & J Hooray!" is all about how peanut butter and jelly sandwiches are made. The story begins with the…
kitchen and works backward to the shopping, delivery, production, harvesting, farming, and planting processes. In fun, rhythmic language, readers discover how peanuts become peanut butter, grapes are made into jelly, and wheat turns into bread. Grades K-3. 2014.Green smoothie magic
Par Victoria Boutenko, Katya Korobkina. 2013
Food and faith
Par Susan Reuben, Sophie Pelham, Jan Panke, Nicholas Posner. 2011
From fasting at Ramadan to feasting at Diwali, a great deal can be learned about a religion through an understanding…
of its link with food. This book covers six major religions: Judaism, Islam, Sikhism, Hinduism, Christianity and Buddhism, and looks at celebrations, rules, fasting, and the use of food and drink in rituals. Grades K-3 and older readers. 2011.Who needs a swamp?: a wetland ecosystem (Ecosystem series.)
Par Karen Patkau. 2012
Swamps are often seen as a dangerous and useless. They are often drained to create farmland or to reduce diseases.…
But such measures can be disastrous. Explores wetlands and their importance in the food chain and in preserving our soil and clean water. Grades K-3. 2012. (Ecosystem series)You are stardust
Par Elin Kelsey, Soyeon Kim. 2012
Every tiny atom in our bodies came from a star that exploded long before we were born, and we are…
all connected to the natural world - we learn to speak the way baby birds learn to sing, and we shed more hair in the fall, like autumn leaves. Aims to reintroduce children to their innate relationship with the world around them. Grades K-3. 2012.Watch me grow!: a down-to-earth look at growing food in the city
Par Deborah Hodge, Brian Harris. 2011
You can grow food in a city anywhere - on windowsills, balconies, yards, boulevards and even rooftops. Follow the food…
from planting and tending to harvesting and eating. Learn about community gardens and community kitchens and about the friendships and sense of caring that grow as people tend their city gardens. K-3. c2011.